Telefon

Kundtjänst: +46 31 68 69 30

Signcoms maskinverksamhet förvärvas

2024-03-19

Sign Communication Sweden AB, en ledande aktör inom distribution av material, hårdvara och tjänster till grafisk industri i Norden, meddelar idag att bolagets VD, Robert Nyblom och bolagets ägare representerat av IGEPA group har skrivit under en avsiktsförklaring att Robert har intentionen att förvärva Signcoms maskinverksamhet i Sverige via ett avtal om verksamhetsöverlåtelse.

Detta förvärv är en del av båda parternas vision vad gäller maskinverksamhetens framtid. Förvärvet av maskinverksamheten kommer att utgöra kärnan i det nybildade bolaget Signcore AB.
 
Robert, med ytterligare några minoritetsägare ser detta som en unik möjlighet att ytterligare specialisera sig inom maskinsegmentet. Genom etableringen av Signcore kommer verksamheten att vidareutvecklas med innovativa maskinlösningar och en ännu djupare och mer tillgänglig teknisk expertis.
 
"Genom att skapa Signcore tar vi ett viktigt kliv mot att realisera vår vision om att erbjuda marknadsledande maskinlösningar specifikt anpassade för grafisk industri," säger Robert. 
 
"Detta  öppnar upp för ett starkare fokus på just maskinaffären och vårt tjänsteerbjudande som syftar till att erbjuda våra kunder en premiumupplevelse både vad gäller maskiner, kvalitet, produktivitet, och viktigast av allt, kundservice."

 
Förvärvet och den nya verksamheten kommer inte påverka Signcoms övriga produkt- och tjänsteutbud, som enligt tidigare kommunikation nu fasas över till Scandraft AB. Signcoms affärsområden laser och gravyr ingår inte i detta förvärv utan kommer fortsatt ligga kvar i Signcoms regi. Signcom ApS i Danmark och Signcom Oy i Finland förblir oförändrat av kommande förvärv.

Signcore kommer att arbeta nära Signcom och Scandraftgruppen för att säkerställa en sömlös övergång och fortsatt hög servicekvalitet för befintliga kunder.
 
I avsiktsförklaringen framgår att Robert är planerad att frånträda som VD för Signcom effektivt per den 31 mars och tillträda som VD för Signcore 1 april. Anders Trillkott är planerad att tillträda som ny VD för Signcom 1 april.

Ytterligare information om Signcores verksamhet och dess erbjudanden kommer att tillkännages inom kort.
 
För ytterligare information, vänligen kontakta:
 
Signcore AB
Robert Nyblom
E-post: robert.nyblom@signcore.se
Telefon: +46 725 806060
 
Signcom AB / Scandraft AB
Anders Trillkott
E-post: anders.trillkott@scandraft.se
Telefon: +46 722 314590
 
 
Om Signcom AB:
Signcom AB är en ledande nordisk leverantör av material, hårdvara och tjänster till grafisk industri. Signcoms verksamhet flyttas just nu över till Scandraft AB som förvärvades av Signcoms ägare Igepa Group i slutet 2023. Mer information kommer snart på https://www.scandraft.se/
 
Om Signcore:
Signcore är det senaste tillskottet till den nordiska grafiska industrin, med fokus på att leverera högkvalitativa maskinlösningar och teknologisk innovation.
Grundat av Signcoms fd VD Robert Nyblom siktar Signcore på att sätta nya standarder för kvalitet och service inom maskinsegmentet. Mer information kommer snart på www.signcore.se