Telefon

Kundtjänst: +46 31 68 69 30

Welcome

Välkommen till Scandraft

Scandraft är experter inom alla typer av material och tillbehör för bild-, dekor- och reklamproduktion, och vi vet hur de ska användas för att skapa nytta för verksamheter, företag och privatpersoner – nu och i framtiden. Vi erbjuder dig både innovativa produkter, nytänkande och marknadens starkaste varumärken och lösningar. Oavsett om det gäller print & skär, skivmaterial i både aluminium, plast och kartong, gravyr & laser eller annat inom märkning och fräsning – vi har det! Våra kunder finns inom industri, skylt, handel, stat och kommun runt hela Östersjön. Vi arbetar i nära relation med våra kunder så att vårt erbjudande anpassas och utvecklas till de utmaningar de möter varje dag. Det har varit en självklarhet för oss sedan starten 1992.

Vi har för närvarande 42 anställda med en årlig omsättning av 284 miljoner kronor (2023). Scandraft AB har sedan 2003 AAA Diamant kreditvärdering.

 

FAMILJEFÖRETAG MED ANOR

 

Familjeföretaget Scandraft grundades 1992 av Staffan Gnosspelius och Greger Andersson. Scandraft AS i Norge grundades 2011 och är idag ett dotterbolag till Scandraft AB.  Sedan 2018 är Scandraft AB även delägare i Rangefabriken AB för tillverkning och distribution av aluminium- och stålplåt. 

Scandraft AB är, tillsammans med sina dotterbolag, sedan 2023 en del av Igepa Group GmbH, en av de ledande grossisterna i Europa inom grafiskt papper och kartong, förpackningar, media, teknisk utrustning och tjänster till grafiska branschen. Med mer än 75 platser i 24 länder och med cirka 3 500 anställda genererar koncernen, inklusive partners över hela Europa, en omsättning på cirka 2 miljarder euro per år.

 

HÖG TILLGÄNGLIGHET OCH LEVERANSSÄKERHET

 

Våra kontor och lager ligger i Mölnlycke utanför Göteborg samt i Stockholm, Moss och Löddeköpinge. Med vår lokala närvaro kan vi garantera hög tillgänglighet genom snabb distribution och leveranssäkerhet. Våra lager är välfyllda och utrustade för att vi ska kunna leverera det du behöver, anpassade efter dina önskemål.

 

VÅR KUNSKAP ÄR DIN RESURS

 

Våra erfarna och kunniga medarbetare ger dig vägledning när du behöver, i vårt erbjudande ingår rådgivning och utbildning inom vårt breda produktutbud. Med över 30 år i branschen och ett högt engagemang har vi gedigen kunskap som vi gärna delar med oss av. Vi håller dig uppdaterad på vad som händer på marknaden och för oss är det viktigt att våra kunder kan lita på att vi vet vad vi pratar om. Vi har ett genuint intresse för att alltid lära oss nya saker som hjälper våra kunder att skapa långsiktiga och lönsamma affärer.

 

HÄNSYN TILL KVALITET OCH MILJÖ

 

I företaget pågår ett fortlöpande förbättringsarbete inom kvalitet och miljö. Sedan 2008 är vi certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vårt arbete med att öka kundnöjdheten och minska vår miljöpåverkan ger oss möjlighet att bedriva målarbete inom prioriterade områden, men framför allt, ett löpande förbättringsarbete i det dagliga arbetet.