Telefon

Kundtjänst: +46 31 68 69 30

Lokalt fokus vid framställning polyestertyger

2023-04-25

För att säkerställa vår livsstil måste ekonomin konsekvent inriktas på hållbarhet. När det kommer till polyestertyger tillverkade av återvunnet garn finns det enligt Georg Otto Friedrich bara "ett" hållbart tillvägagångssätt: materialet måste samlas in lokalt, återvinnas lokalt och bearbetas lokalt.

Numera tillverkas återvunnet polyestergarn av PET-flaskor. Denna återvinningsprocess är betydligt mer energieffektiv än produktion av polyester från olja och minskar även avfall som annars skulle hamna i naturen. Av dessa skäl är tyger gjorda av återvunnen polyester den snabbast växande kategorin av artiklar på GOF.
GOF använder uteslutande återvunnet garn från europeisk produktion och bearbetar det i den egna stick- och efterbehandlingsanläggningen, till 100 % i Tyskland. De använder certifierad post-consumer PET, insamlad i närheten av återvinningsanläggningen i Europa. 
Med GOF som partner kan du klart och tydligt positionera dig som en pionjär inom hållbarhet utan att behöva ta till greenwashing. Upptäck GOF:s unika utbud av hållbart producerade tyger från Tyskland!