Produkten lades till i din kundvagn!
Din kundvagn är tom
  • Sverige
  • Norge
  • England

Akryl

Akryl
Akryl – I folkmun kallad plexiglas. Plexiglas är ett varumärke för akrylplast. Akrylplast kallas ibland även ”akrylglas” eller bara ”akryl” och den kemiska benämningen är polymetylmetakrylat (PMMA). Akrylen har en mycket god åldringsbeständighet och UV-beständighet.

Akryl finns i två kvaliteter, gjuten och extruderad (XT). Vi lagerhåller XT.
Akrylplastskivor används till inglasningar i många sammanhang där man vill ha något som är lättare, billigare, slagtåligare och har bättre formbarhet än glas. Materialet är också ett populärt material för vidare formning till inrednings- och displayprodukter, mm. Några andra exempel på användningsområden är belysning, ljusskyltar, displayer, broschyrställ, möbler, sanitetsgods, bullerskärm, båtrutor mm.
Akrylplast är en förhållandevis styv plast, styvare än andra glasklara plaster såsom polykarbonat och polyestrar (PET). Den är inte särskilt töjbar i rumstemperatur vilket gör att den kan spricka vid kraftigare deformationer. Akryl är inte lika spröd som polystyren (det glasklara plastmaterial som exempelvis CD-askar brukar vara gjorda av) och mycket mer slagtåligt än härdat glas. Men materialet har inte alls samma enormt höga slagseghet som polykarbonat.
Skivor från 2-25 mm. Toleransen på en gjuten skiva är 10 % +/- 0,1 mm.
Toleransen på en extruderad skiva är +/- 0,1 mm.
Skivorna är blanka men finns i olika varianter t ex, matterade(satin), ofärgade, färgade transparenta och helt infärgade samt mönstrade.

Kapning, emballage och frakt tillkommer på priserna. Fråga oss om det är något du saknar.


Varianter

PGM Akryl XT Opalvit 3050 x 2050 x 5mm
Artikelkod PMMA-O205030505
 


Orafol brand logo Orajet Oracal Oratape Oraguard Oramask Oralite  
r.tape Kapa Siser Hahnemuhle          Falconboard  
Georg Otto Friedrich Mehler Spennare PGM Emblem i Sverige    
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Valutatillägg

Just nu är vårt valutatillägg:
0.00%


Vad innebär detta?