Produkten lades till i din kundvagn!
Din kundvagn är tom
  • Sverige
  • Norge
  • England

Nanoteknik och applicering med självhäftande film


På senare tid har allt fler kunder ringt oss som säger att självhäftande film - oavsett från vilken tillverkare - lossar på fönster eller karossen på olika bilmärken efter mer eller mindre kort tid. Användarna säger att det vanliga självhäftande beteendet hos de flesta material har förändrats, trots att de aldrig tidigare haft någon anledning till klagomål av samma material.

Bilindustrin (och andra branscher) har sedan en tid tillbaka börjat använda nanobeläggningar på ytor av deras material. Sådan beläggning tjänar syftet att göra materialet - det kan vara ett bilfönster, en del av bilens kaross eller ett beklädnadselement på en balkong - vattenavstötande och smutsavvisande. Fördelen med denna teknik för användaren är uppenbar. Följden blir att PR-material som i vanliga fall utan problem fäster på ytan inte längre gör det.

Nanobeläggningar har antingen applicerats på fabrik, eller så har den lagts på efteråt. Nanobeläggning uppnås genom att ex. kemiska rengöringsmedel. Biltvättar har börjat använda sådana rengöringsmedel, och nanoteknik används i kommersiellt tillgängliga rengöringsmedel (med "nanoprotect" angett på etiketten), dvs.att rengöra en bil manuellt eller i en biltvätt kan resultera i nano-coating - med alla de ovan beskrivna konsekvenser.

Ett pålitlig, praktiskt och enkelt testsystem för undersökning av förekomsten av nanobeläggningar kan vi inte erbjuda för närvarande. Det är därför som den information som finns i våra datablad om testning innan slutmontering är så viktig. Test under minst 24 timmar, följt av borttagning av filmen, är ett bra sätt att utvärdera effektiviteten i anslutning till respektive substrat. Om en jämförelse görs med ett "okritisk" substrat, t.ex. ett fönsterglas, rekommenderas försiktighet.

Vi rekommenderar följande metod:
1. Använd inte rengöringsmedel med etiketten "nanoprotect" eller liknande i förväg för att rengöra ytan i fråga.
2.Rengör inte bilen i en biltvätt med reklam om nano-tätning.
3. Gör alltid det vanliga appliceringstestet och kontrollera slutliga vidhäftningen av filmen efter 24 timmar under ordinarie villkoren för tillämpning.
4. Applicera en testfilm på okritiskt substrat för jämförelse och kontrollera vidhäftning.
5. Om filmen uppvisar dålig vidhäftning på bilfönster efter test, prova att rengöra dessa ytor med aceton som ett sätt att förbättra vidhäftning.
VARNING!
Använd aceton för rengöring av glas endast – använd aldrig aceton för målade och lackerade ytor. Yttersta försiktighet bör iakttas för att säkerställa att aceton inte kommer i kontakt med antingen gummitätningar eller målade delar. Detta skadar gummi eller färg.

6. Appliceringstester behöver sedan upprepas på de behandlade ytorna.

Orafol brand logo Orajet Oracal Oratape Oraguard Oramask Oralite  
r.tape Kapa Siser Hahnemuhle          Falconboard  
Georg Otto Friedrich Mehler Spennare PGM Emblem i Sverige    
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Valutatillägg

Just nu är vårt valutatillägg:
0.00%


Vad innebär detta?