Produkten lades till i din kundvagn!
Din kundvagn är tom
  • Sverige
  • Norge
  • England

Profil i fokus - Jonas Lundström

Scandrafts nya säljare i norr - resglad norrlänning

En ren slump gjorde att jag för 27 år sedan hamnade i grafiska branschen. Jag arbetade som annonssäljare och besökte ett företag i Skellefteå för att sälja annonser. Plötsligt frågade någon om jag ville byta jobb, ”javisst – varför inte” svarade jag. Ett år senare startade jag eget.

Hej Jonas! Du är ny säljare på Scandraft. Vad innebär din nya roll?
Nu har jag jobbat ett par månader redan men jag kommer att jobba tillsammans med Björn Dahlberg med sälj i norra Sverige, mest ute hos kunderna. Fullt fokus kommer att vara på att besöka kunder, vilket jag ser mycket fram emot. Jobbet kommer främst bestå av att sälja material och kunskap om material till olika typer av produktion. Jag trivs bäst när jag får vara ute hos mina kunder och hjälpa dem att utveckla sin verksamhet.

Du började tidig med eget företag. Berätta hur du började i den grafiska branschen.
Slumpen gjorde att jag började på ett skyltföretag i Skellefteå. Jag var där och sålde annonser och då frågade de om jag inte ville börja hos dem istället. Jag tackade ja utan större eftertanke. Efter ett år startade jag eget och företaget utvecklades snabbt, efter sex år gick vi ihop med ett annat företag och bildade Svemi Skylt & Reklam AB. Vi producerade många olika typer av reklammaterial och det har gett mig en erfarenhet som jag har stor nytta av idag i min roll som säljare. Som mest var vi 14 personer i lilla Skellefteå. Jag startade om på nytt med eget bolag 2006 och sålde bolaget när jag 2011 började arbeta som säljare. Efter 22 år som egenföretagare kändes det rätt att gå vidare.

Vad har du för erfarenheter från den grafiska branschen, och hur gynnar det dig idag?
Det har varit en lång resa i skyltbranschen som har gett mig otroligt mycket. Som egenföretagare blir man något av en trollkarl. Det var många olika typer av jobb, stora som små, och det var viktigt att kunna hantera många bollar i luften samtidigt. Jag har stor nytta och glädje av att ha jobbat många år på “den andra sidan”. Som säljare är det viktigt att kunna ge råd och stöd till kunderna när det kommer till val av material, hur monteringen kommer se ut och hur hela resan kommer att sluta. Jag har en förståelse för kundens situation och hur de vill bli bemötta. Eftersom jag själv har letat material och gjort de valen, har jag en stor kunskap och förmåga att se situationen ur kundernas perspektiv och det uppskattas av kunderna.

Varför kommer du passa bra i din nya roll på Scandraft, tror du?
Jag har rätt typ av erfarenhet efter 22 år i branschen. Det är ett socialt jobb vilket jag trivs väldigt bra med. Jag är nyfiken och försöker alltid ligga i framkant för att veta vart vi är på väg när det kommer till trender. De senaste fem åren har det skett en stor utveckling av våra material och de fortsätter att utvecklas hela tiden. Det tycker jag är spännande och utmanande. En ökad utveckling ökar även kunskapen, jag tror att vi som säljare kan jobba ännu mer med att hjälpa till att öka kunskapen hos våra kunder. Det är ett område där vi kan bli ännu bättre, Scandraft har som affärsidé att jobba mycket med hög närvaro hos kunderna och det passar mig som handsken. Jag kommer även att jobba mycket med att vara anträffbar vilket jag tycker är jätteviktigt. Som egen företagare så vet jag hur det är att jobba tuffa och udda arbetstider, då är det viktigt att jag finns tillgänglig när kunderna behöver mig.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag spenderar mycket av min fritid med min familj. Eftersom jag under så lång tid jobbade, dygnet runt ibland, med eget företag så är familjen viktig för mig idag. Vi gör allt tillsammans och tycker om att resa utomlands men även till fjällen, numera är det mest min fru och jag eftersom barnen är stora nu. Vi åker runt med vår husvagn långa sträckor på somrarna. Man kan nog säga att vi har en aktiv fritid. När jag är hemma på helgerna älskar jag att laga god mat till familj och vänner och sen njuter vi av mat och gemenskap.

Slutligen, är det något annat du vill lägga till? Hur vill du sammanfatta det som är viktigt för dig i din nya roll på Scandraft?
Jag vill gärna att mina kunder ska förstå att jag gör allt för att de ska få det de behöver. Jag har jobbat länge i branschen och vet hur det funkar med att driva företag, producera, montera mm. Det är enkelt för mig att förstå kundernas situation. Anträffbarhet, förståelse och ett trevligt bemötande är ledord för mig varje dag.

Vi är glada att ha dig med i vårt team Jonas, du är varmt välkommen!Orafol brand logo Orajet Oracal Oratape Oraguard Oramask Oralite  
r.tape Kapa Siser Hahnemuhle          Falconboard  
Georg Otto Friedrich Mehler Spennare PGM Emblem i Sverige    
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Valutatillägg

Just nu är vårt valutatillägg:
0.00%


Vad innebär detta?