Telefon

Kundtjänst: +46 31 68 69 30

Pressmeddelande IGEPA

2023-11-20

IGEPA group förvärvar Scandraftgruppen, en ledande Viscom-återförsäljare i Sverige

  • Förvärvet av den växande Viscom-återförsäljare Scandraft gör det möjligt för IGEPA group att tillsammans med sitt skandinaviska dotterbolag Signcom Group etablera en stark återförsäljare i regionen med huvudkontor i Sverige

  • Optimalt tillskott till IGEPAs befintliga Viscom-verksamhet i Skandinavien

  • Scandraftgruppen kvarstår som ett företag och bibehåller en hög grad av oberoende, Signcom Group kommer att integreras

Igepa group förvärvar Scandraftgruppen, med huvudkontor i Mölnlycke, en väletablerad Viscom-återförsäljare, framför allt på den svenska marknaden. Signcom, Scandrafts tidigare konkurrent, har varit verksam i många år i Danmark, Finland och Norge förutom i Sverige.

Scandraft har mer än 30 års erfarenhet inom området visuell kommunikation. Den svenska ledningen blir kvar i bolaget i samma funktion och ansvarar för integrationen av Signcomgruppen. Ledningen för Signcom i Danmark och Finland kommer att förbli oförändrad.

Utökning av utbudet av tjänster och tillväxtutsikter i länderna
Anders Trillkott, VD för Scandraft och blivande VD för hela koncernen, gläds över sammanslagningen: "Båda koncernernas kunder kommer att få tillgång till en betydligt bredare produktportfölj med internationellt erkända varumärken. Detta gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder även mer heltäckande tjänster och expertis. Som ett mångårigt företag var det viktigt för oss att få in nya perspektiv så att våra kunder och medarbetare kan se fram emot nya möjligheter och en lovande framtid. IGEPA erbjuder oss denna miljö med friheten att vidareutveckla Scandraft tillsammans."

Närvaron i Skandinavien utökades ytterligare
Med detta förvärv stärker IGEPA group, som varit familjeägt i decennier, sin konkurrensposition som Viscom-återförsäljare på den skandinaviska marknaden. "Scandraftkoncernen erbjuder oss en mycket god möjlighet att strategiskt komplettera vår koncern. Scandraft har genom åren byggt upp en heltäckande kundbas tack vare sitt starka kundfokus och har utvecklat lösningar för kunder i olika branscher. Den goda instinkten för rätt produkter och drivkraften och passionen att gå den extra milen har inspirerat mig från första början. Jag ser fram emot att forma framtiden tillsammans och realisera ytterligare tillväxtpotential tillsammans", säger Uwe Müller, VD för IGEPA group Beteiligungs- und Verwaltungsgesellschaft mbH.

IGEPA förvärvar 100% av aktierna i Scandraft AB och Scandraft AS, samt 80% av Rangefabriken AB. Förvärvet träder i kraft den 17 november 2023 och parterna har kommit överens om att inte offentliggöra villkor och köpeskilling.

Om Scandraft:
Scandraft är expert på alla typer av material och tillbehör för bild-, dekor- och reklamproduktion. Det familjeägda företaget grundades 1992 och har totalt 56 anställda med kontor och lager i Mölnlycke utanför Göteborg samt i Stockholm, Moss och Löddeköpinge. Dotterbolaget Scandraft AS i Norge grundades 2011. Sedan 2018 är Scandraft AB även majoritetsägare i Rangefabriken AB, som är specialiserat på tillverkning och distribution av lackerade aluminium- och stålplåtar.
Webbplats: https://www.scandraft.se/

Om Signcom:
Signcom är en ledande leverantör av maskiner, förbrukningsmaterial, mjukvara och tjänster för allt som rör skylt- och storformatproduktion. Företaget grundades 1984 och har totalt 60 anställda i de fyra bolagen Signcom AB, Signcom ApS, Signcom OY och Signcom AS med kontor och lager i Borås utanför Göteborg samt i Stockholm, Hagan, Roskilde och Helsingfors.
Webbplats: https://www.signcom.se/

Om IGEPA:
IGEPA group är en av de ledande grossistgrupperna i Europa och betjänar mer än 50 000 kunder inom industri, handel och varuutbyte. Variationen av varor omfattar produkter som grafiskt papper och kartong, förpackningar och media för reklam, inklusive teknisk utrustning och tjänster. Med mer än 75 platser i 24 länder och cirka 3 500 anställda kommer koncernen, inklusive alla strategiska partners, att generera en försäljning på cirka 2 miljarder euro i Europa 2022.
Webbplats: https://www.igepa.de/international/
 

Ladda ner pressmeddelande