Produkten lades till i din kundvagn!
Din kundvagn är tom
  • Sverige
  • Norge
  • England

Vad menas med FOGRA-certifiering

Många frågar oss vad ett FOGRA-certifierat papper är, här har vi försökt reda ut begreppen.
Med den växande användningen av bläckstråleskrivare och digital fotografering, skrivs bilder allt oftare ut på bläckstråleskrivare. Mångfalden av olika skrivare som används i återkommande produktion och den ännu större variationen av media, ger upphov till ett nästan ohanterligt papperssortiment för slutanvändaren. Det är inte ovanligt att kvalitet och priskrav inte alltid löper parallellt. Fogra har därför i samråd med tillverkarna av högkvalitativa inkjetpapper enats om att genomföra en certifiering av fotopapper. Målet för denna certifiering är att förse användaren med information för att uppnå en jämn, förutsägbar kvalitet för förbrukningsvaror såsom fotopapper till bläckstråleskrivare. Den nivå av kvalitet som används är klart kopplad till det klassiska fotopappersområdet och innebär beprövade mätmetoder, t.ex. från området för digitala provtryck i den grafiska branschen. Hänsyn till papperstillverkningen har utelämnats avsiktligt för att förenkla utvärderingen och fokusera från slutanvändarens synpunkt. Vidare har subjektiva bedömningar undvikits så långt som möjligt och tyngdpunkten har lagts på papprets egenskaper som kan kontrolleras genom mätning.


De tester och mätningar som genomförs testar vithet, åldrande, glansvärden mm.
Genom att köpa ett Fogra-certifierat papper försäkrar du att papperskvaliteten är den bästa möjliga för en förutsägbar, hållbar utskrift. Scandraft har flera olika Fogracertifierade kvaliteter. Du kan tryggt vända dig till oss om du har ytterligare frågor.

Orafol brand logo Orajet Oracal Oratape Oraguard Oramask Oralite  
r.tape Kapa Siser Hahnemuhle          Falconboard  
Georg Otto Friedrich Mehler Spennare PGM Emblem i Sverige    
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Valutatillägg

Just nu är vårt valutatillägg:
0.00%


Vad innebär detta?